DOF til Miljøministeriet: Manipulerende makværk

DOF, Dansk Ornitologisk Forening, kalder Miljøministeriets forslag til at redde Tøndermarskens syge fugleliv for "manipulerende" og "makværk".

DOF - foreningen for fugleeksperter og fugleinteresserede - er voldsomt utilfredse med Miljøministeriets forslag om at skyde rævene i Tøndermarsken for at redde områdets vigtige men syge fugleliv.   
- Udkastet til rapporten er det værste makværk set i årtier på naturområdet, lyder det fra formanden for DOF, Christian Hjorth til ritzau.

Mangelfuld og manipulerende

Han bruger ord som "tendentiøs grænsende til det manipulerende" og i bedste fald en misforstået opfattelse af tal og mere sandsynligt "en fordrejet og uvederhæftig måde at fremstille problematikken på".
 - Det er mangelfuld og manipulerende. Hvis man ikke vidste bedre, kunne det ligne bestillingsarbejde for at nå en bestemt konklusion, så man undgår at foretage den nødvendige fredning og stramning af loven, siger DOF-formanden.

Sludder med lokal rævejagt

Foreningen peger blandt andet på, at hvis man virkelig skulle ræven til livs, ville det kræve intensiv jagt ikke kun i marsken, men i hele Sønderjylland og Nordtyskland.
Ifølge rapporten kan man opnå de nødvendige antal ynglefugle ved at skyde otte ud af 10 ræve i området. Samtidig skal der arbejdes for at få flere landmænd til at tage en frivillig aftale om ikke at dræne.