To drenge forsøgte at begå tyveri - for den ene udviklede det sig til røveri

To drenge på 15 og 16 år forsøgte sig fredag eftermiddag som butikstyve. For den ene udviklede det sig til røveri, da han truede med at slå med en tung gaspatron.

To drenge af dansk herkomst gik fredag eftermiddag ved 16-tiden ind hos T. Hansen i Tønder med såkaldte russerposer under armen. Poserne er tasker, som er foret med folie, som afværger alarmen går i gang, når man går ud af butikken med stjålne varer i tasken.

De to drenge fylder begge tasker med varer fra butikken, men personalet opdager dem, og det opdager drengene:

quote

Personalet får ham heldigvis overtalt til at lade være med at kaste gaspatronen, men fordi han truer personalet, bliver han nu sigtet for forsøg på røveri.

Erik Lindholdt, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

- De begynder så at sætte de ting, de har taget tilbage på tilfældige hylder, siger vagtchef Erik Lindholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

På et tidspunkt vil de to drenge forlade butikken, men personalet vil se deres tasker inden.

Det nægter den 16-årige, og da han bliver trængt op i en krog af personalet, ender ham med at tage en gaspatron på omkring 500 gram, og true personalet med at ville kaste gaspatronen efter dem, hvis de ikke lader ham gå.

- Personalet får ham heldigvis overtalt til at lade være med at kaste gaspatronen, men fordi han truer personalet, bliver han nu sigtet for forsøg på røveri, siger Erik Lindholdt. 

Den 15-årige opgiver al modstand, så snart personalet har opdaget deres forehavende. Han bliver i følge vagtchefen sigtet for forsøg på tyveri.