TV der bevæger dig

Ecco sagsøgt for tre striber på sko

I en menneskealder har tre striber været varemærket for en tysk sportstøjs-gigant, som nu slæber danske Ecco fra Bredebro i retten for plagiat.

Foto: Morten Juhl, Scanpix

Finans.dk har fået indsigt i en stribe dokumenter i sagen, som er anlagt i USA.

Det er tyske Adidas har stævnet Ecco. De kræver, at den danske skovirksomhed stopper en bestemt serie sko, hvor prikker danner noget, som Adidas opfatter som striber.

- Eccos handlinger demonstrerer en forsætlig, overlagt og ondsindet hensigt om at udnytte den goodwill, der er forbundet med det trestribede varemærke til stor og uoprettelig skade for Adidas, lyder det i stævningen sendt til en domstol i delstaten Oregon.

Striden drejer sig om en række forskellige Ecco-sko, som ifølge Adidas kan forveksles med sko fra netop Adidas.

Ecco bekræfter at have modtaget stævningen, men afviser påstanden.

- Ecco benægter en sådan overtrædelse, da vi tvivler på, forbrugerne vil være forvirrede og i tvivl om, om der er tale om en Adidas-sko eller en Ecco-sko, lyder det i en skriftlig kommentar til Finans.dk.

Hvor stor en eventuel erstatning kan blive, vides ikke. En sag fra 2008, som Adidas havde anlagt mod et amerikansk skomærke, resulterede i en erstatning på 65 millioner dollars for krænkelse af varemærket.

Adidas omsatte sidste år for 126 milliarder kroner, mens Ecco med hovedsæde i sønderjyske Bredebro solgte for 9 milliarder, skriver finans.dk.

Mest sete på tvsyd.dk