TV der bevæger dig

Facebook skal hjælpe med brandsikkerhed

Tønder Brandvæsen er gået sammen med tre andre kommuner om at gøre sønderjyderne mere brandsikre. De har lanceret en konkurrence på Facebook, som skal hjælpe til at flere får sat brandalarmer op eller får testet dem, de har i forvejen.

1 af 2

En røgalarm i huset kan redde menneskeliv. Men kun, hvis der er strøm på batteriet.

Det er budskabet i en kampagne, som Tønder Brandvæsen og kollegaerne i de tre andre sønderjyske kommuner står bag. Kampagnen gennemføres som en konkurrence på Facebook. En heldig og brandsikker vinder kan vinde billetter til oplevelsesparken Universe på Als.

I konkurrencen opfordrer Tønder Brandvæsen folk til at få husets røgalarmer testet. Fungerer alarmerne? Er der strøm på batterierne? Har du overhovedet en røgalarm i huset eller lejligheden? Hvis ikke bør du omgående få gjort noget ved det, lyder kampagnens opfordring.

- Vi er lige kommet gennem en sommerperiode, hvor mange har været på ferie. Hvis man har været væk fra hjemmet i en uge eller mere, så kan man have misset den advarsel, mange brandalarmer kommer med, når de løber tør for strøm. Derfor er det ekstra vigtigt at få tjekket alarmerne, når man kommer hjem fra ferie, forklarer kommunikationspraktikant Tanja Nissen fra Tønder Brandvæsen.

Man deltager i konkurrencen ved at tage et billede af røgalarmtesten eller opsætningen af nye alarmer og derefter uploade billedet til Tønder Brandvæsens Facebook-side.

Når billedet er uploadet, kan man dele det med sine venner og opfordre dem til at stemme på billedet. Indsenderen af det billede, der får flest stemmer, vinder konkurrencen.

- Vi har rigtig mange brugere på Facebook, så det er et godt sted at få det vigtige budskab ud til mange hurtigt. Og så håber vi, at det bliver delt med brugernes venner, så budskabet også når til andre dele af landet, siger Tanja Nissen.

Konkurrencen løber til og med den 30. september, og vinderne får besked via mail i begyndelsen af oktober.

Du finder konkurrencen i linket herunder:

Mest sete på tvsyd.dk