TV der bevæger dig

Familiefar opdagede brand og vækkede kone og børn

Stuehus reddet under brand i tilbygning. 30 brandfolk fra fire brandværn måtte natten til tirsdag i aktion ved Skærbæk.

På Gammelbyvej i Birkelev ved Skærbæk opstod der natten til tirsdag brand i et fyrrum. Foto: Brand & Redning Sønderjylland

Disse tre gasflasker var havnet i branden, men tømte heldigvis sig selv gennem sikkerhedsventilen. Foto: Brand & Redning Sønderjylland

1 af 2

En brand brød ved 01-tiden natten til tirsdag ud i en ejendom ved Skærbæk. Manden i huset var vågnet og opdagede branden, der var brudt ud i fyrrummet. Han fik ifølge Brand og Redning Sønderjylland vækket sin kone og parrets to børn, der alle stod udenfor, da brandvæsenet dukkede op på adressen.

- Vi reddede stuehuset, men den anden del af gården står tilbage som en ruinhob, fortæller indsatsleder Kenneth Achner, Brand og Redning Sønderjylland, Tønder.

Vi reddede stuehuset, men den anden del af gården står tilbage som en ruinhob.

Kenneth Achner, Brand og Redning Sønderjylland, Tønder

Han fortæller, at 30-40 brandmænd var i aktion under branden på Gammelbyvej i Birkelev ved Skærbæk, hvor ingen mennesker eller dyr dog var i fare.

En stærk brandvæg mellem lade og stuehus kombineret med en hurtig indsats fra brandfolkene forhindrede branden i at brede sig.

Friville brandmænd fra Tønder og Arnum og deltidsbrandmænd fra Ribe og Skærbæk deltog i slukningen, der krævede 40.000 liter vand og var ovre ved 05-tiden. 

I fyrrummet stod tre gasflasker (se billede øverst i artikel), der heldigvis ikke eksploderede, men derimod tømte sig selv gennem sikkerhedsventilen i en ordentlig stikflamme.

Brandårsagen er stadig ukendt.