Fanget af tidevandet ud for Mandø

Et ægtepar samt to hunde søgte tilflugt på taget af deres Opel Corsa, da tidevandet fangede dem ud for Mandø ved Ribe. Ægteparret og hundene er nu i sikkerhed.

Et ægtepar fra Rødding måtte onsdag eftermiddag springe op på taget af deres Opel Corsa for at undgå tidevandet ud for Mandø ved Ribe. Ægteparret på henholdsvis 67 og 55 år var på vej hjem fra et besøg på øen, da de fik motorstop på Låningsvejen, der forbinder Mandø med fastlandet.

Mandø ligger i Vadehavet og er kun tilgængelig ved ebbe, og mens ægteparret holdt stille i bilen, begyndte vandet så småt at stige, fortæller vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Bilen gik i stå midt på Låningsvejen, og ægteparret var dermed fanget i bilen, lyder det fra vagtchefen.

Reddet af redningsbåd

Ægteparret opfattede hurtigt situationens alvor og kontaktede politiet kort efter klokken 16.30. Tidevandet kan under flod ved Mandø nå op til 120 centimeter, så ægteparret så ingen anden udvej end at søge tilflugt på bilens tag.

Det lykkedes ligeledes ægteparret af løfte deres to hunde, en schæferhund og en gravhund, op på taget af bilen, og her prøvede alle fire så efter bedste evne at holde varmen, mens det kommunale beredskab sendte en redningsbåd fra Ribe.

- Ægteparret var lettere forkomne og kolde, da de blev reddet. De sad på bilens tag i en times tid, men var altså ikke på noget tidspunkt i livsfare, understreger vagtchefen.