TV der bevæger dig

Far skal undervise sine børn

På mandag begynder en ny form for skole i Jejsing. Syv børn skal undervises af en lærer og en far.

Det er følgende af, at Tønder Kommune har besluttet at lukke otte skoler, der iblandt skolen i Jejsing. Frank Knudsgaard havde to børn i den lukkede Jejsing Skole, og han er ikke tilfreds med det tilbud om undervisning, hans børn nu har fået.

Syv børn er med

Kommunen har foreslået, at børnene kommer til at gå på Holmeskolen, men Frank Knudsgaard mener, at hans børn lige nu har brug for ekstra støtte i undervisningen, og den vil han selv give - sammen med en kvindelig lærer, der nu er ansat til formålet.
 
Frank Knudsgaard oplyser, at foreløbig syv børn fra den gamle Jejsing Skole kommer med i undervisningen. Skolen bliver indrettet i et klubhus ved den lukkede skole. Gymnastik og idræt kommer til at foregå i en sportshal i samarbejde med den lokale idrætsforening.

Kommunal kontrol

Tønder Kommune skal føre tilsyn med den lille skole. Det er ikke blot bygningen og lokalerne, der bliver holdt tilsyn med. Det gælder også undervisningen.

I forbindelse med lukningen af Jejsing Skole besluttede en gruppe forældre, at de vil forsøge at etablere en friskole. Det arbejder forældrene stadig på.