TV der bevæger dig

Festival dyr for handicappede

Det bliver dyrt at være handicappet, hvis man vil på dette års Tønder Festival.

00:38

Handicaphjælpere skal også betale for musikken i Tønder.

1 af 2

Festivalen har nemlig valgt, at billetprisen er dyrere for handicappede med en hjælper end for almindelige festivalgæster. Det skriver DR Syd i dag.

1.600 kroner skal en handicappet festivalgæst betale for at komme ind til årets Tønder Festival med en handicaphjælper. Det er 610 kroner dyrere, end det en almindelig person skal betale.

Ifølge Maria Liisberg, der er ekspert i handicappedes rettigheder ved Center for Menneskerettigheder, er prisforskellen udtryk for diskrimination.

- Det er udtryk for, at man ikke rigtig tænker over, at mennesker med handicap skal have lige muligheder med andre for at deltage i en festival. Lige muligheder indebærer, at man i nogle situationer skal tage hensyn til mennesker med handicap, siger Maria Liisberg til DR Syd.

Diskrimineres

Også folketingspolitiker fra SF Karina Lorentzen, der er partiets menneskerettighedsordfører, synes, at det er problematisk, at Tønder Festival forskelsbehandler handicappede fra andre.

- Rent moralsk synes jeg, at man på Tønder Festival bør overveje den praksis. Der er jo tale om nogle mennesker, som ikke kan komme uden en ledsager, det har de simpelthen ikke mulighed for, siger Karina Lorentzen til DR Syd.

Festival-ledelsen besluttede sidst på dagen onsdag at fritage handicaphjælpere for at betale.

- Vi ønsker naturligvis ikke at have en praksis, der kan opfattes som diskriminerende. Derfor tager vi dette skridt og tilbyder gratis adgang til handicapmedhjælpere, siger Allan Buus fra ledelsen.

På festivaler som Skanderborg Festival og Roskilde Festival er der gratis adgang for handicaphjælpere. Også i flere af landets musikhuse er det kutyme at lade handicapmedhjælpere komme gratis ind.

Mere kultur