TV der bevæger dig

Festival med tre tema-områder

Tønder Festivalen, som finder sted sidst i august, har skabt tre nye tema-områder i år. Områderne sætter fokus på New Orleans, Dublin - og Fanø.

Tønder-festivalen får i år et tema-område med bl.a. musik fra Fanø (Arkivfoto)

Plakaten er klar og de sidste navne er koblet på. Det drejer sig blandt andet om kendte bands fra Louisiana: The Pine Leaf Bous, Red Stick Ramblers og The Revelers.

De skal sætte lyd til en af nyskabelserne på festivalen: Et særligt "Little New Orleans" med fokus på cajunmusik, two step dance, creolerkøkken og Louisiana-stemning.

I år sætter festivalen også fokus på Fanø og øens musik- og dansetraditioner. "Lille Fanø" bliver kort sagt et område med violiner, godt øl, bakskuld, sild & snaps, kaffepunch, harmonikaer, fest, hygge, masser af sang og Fanø-spillemænd, danseworkshop og stort Fanø-bal lørdag.

Den irske musikkultur får også sit eget lille domæne omkring festivalens irske pub i det gule hus på festivalpladsen. Her er der mulighed for frisktappet irsk Guinness, en række andre øltyper og selvfølgelig et godt udvalg af irsk og skotsk malt whiskey. Pubben vil selvfølgelig også genlyde af irsk og skotsk musik og er stedet, hvor såvel professionelle som amatører kan mødes omkring jamsessions.