Folkeskoleelever flygter til privatskoler: Så mange søger væk

I Tønder kommune går næsten hver fjerde skoleelev i privatskole – i Sønderborg og på Fanø falder andelen af elever i privatskole.

Flere og flere forældre sender deres børn i armene på privatskoler i Syd- og Sønderjylland. Det viser en ny analyse, som det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, VIVE, har lavet for TV2 Regionerne.

Analysen peger dog ikke kun på en stigning i antallet af elever i privatskole. Den viser også, at der er store kommunale forskelle.

Hver fjerde i privatskole

I Tønder Kommune går næsten hver fjerde elev i privatskole. I 2012 var det 19,4 procent af kommunens skolebørn, der gik i privatskole, men i de seneste år er det tal steget til 23,5 procent.

Helt anerledes er billedet i Sønderborg og Fanø kommuner. Her er andelen af elever i privatskoler faldet over perioden 2012 til 2016. I Fanø er de gået en procent tilbage – her er det 2,2 procent af eleverne, der går i privatskole. I Sønderborg er det 14,9 procent af eleverne, der går i privatskole. Tallet var 0,3 procent større i 2012.

Find din kommune

Du kan selv klikke rundt og se, hvordan det står til i din kommune. For hver kommune er det opgjort, hvor mange procent af eleverne i den enkelte kommune, der går i privatskole – og hvor stor ændringen er fra 2012 til 2016. Desto mere mørkrød kommunen er, desto flere elever går i privatskole.