TV der bevæger dig

Forældre kræver seler i skolebussen

Skolebørn har krav på sikkerhed, når de kører i bus. Derfor skal også skolebusser udstyres med sikkerhedsseler, så børnene er spændt fast i tilfælde af en ulykke.

Almindelige busser skal have seler, når de kører med skolebørn, mener forældre.

Sådan lyder kravet nu fra flere forældre og skolebestyrelsesmedlemmer, efter en skolebus mandag kørte i grøften nær Bredebro ved Tønder med cirka 50 børn, skriver JydskeVestkysten onsdag.

- Jeg mener helt klart, de skal have et sæde og en sele, ligesom når vi kører i vores egne biler, siger Stefan Borg, skolebestyrelsesformand i Bredebro.

Samme ønske har Henrik Refslund Hansen, formand for den netop nedlagte Ballum Skole.

Kunne have gået helt galt

Da skolebussen kørte i grøften, væltede børnene ovenpå hinanden, men heldigvis kom ingen slemt til skade.

- Men det kunne være gået helt galt, hvis bussen var tippet helt om på siden, påpeger Claus Dahl Pedersen, direktør i crashtestfirmaet Dahl Engineering.

- Det kunne meget let have kostet adskillige børn livet, hvis bussen var væltet helt over på siden og fået ruderne knust. Alle børn ville i så fald være blevet kastet over til den ene side, og mange ville falde ud af de knuste ruder og være blevet mast under siden på bussen, siger Claus Dahl Pedersen, der kaldet det både ulogisk og uforsvarligt, at der ikke er krav om seler i skolebusser.

Og det kan Socialdemokraternes trafikordfører Magnus Heunicke sådan set godt forstå. Han vil derfor have undersøgt om EU-lovgivningen åbner for, at man kan stille krav om seler i busser, når de kører som skolebusser fyldt med børn:

- Jeg kan godt forstå de forældre, der undrer sig over, at der ikke er seler i skolebusser. Det gør jeg nemlig også, siger han.

Mest sete på tvsyd.dk