TV der bevæger dig

Forbundsformand: Helt uacceptabel sagsbehandling i Tønder

Socialpædagogernes forbundsformand mener, at det er helt uacceptabelt, at Tønder Kommune fortsat ikke har styr på håndteringen af børn og unge.

Socialpædagogernes forbundsformand mener, at det er helt uacceptabelt, at Tønder Kommune ikke har styr på børn- og ungesagerne.

Det er fuldstændig uacceptabelt, at Tønder Kommune ikke har styr på sagsbehandlingen i kommunen. Det mener, forbundsformanden for Socialpædagogerne. En rapport fra Socialstyrelsen og Ankestyrelsens Task Force viser, at Tønder Kommune fortsat har store problemer med håndteringen af udsatte børn og unge. 

Ud af 20 sager vurderer Ankestyrelsen, at der i hele 13 af sagerne har været ”særligt problematiske forhold”. Noget der får Benny Andersen, der er forbundsformand for Socialpædagogerne op i det røde felt.

- Det er totalt uacceptabelt, at der stadig ikke er styr på det i Tønder Kommune. De faglige fejl der er begået, ville man jo heller aldrig acceptere hos en læge. Det er jo ikke bare et stykke papir, man kan skrive om - det er børns liv, det handler om, siger han til TV SYD.

Forbundsformanden mener samtidig, at Tønder Kommune bør gøre mere for at undersøge de enkelte sager med udsatte børn.

- Hvis de ikke selv er i stand til at løse sagerne, er de jo nødt til at trække på dem, der ved noget om det. De burde hive de socialpædagogiske afdelinger ind - eller eksempelvis sundhedsplejersker. Det handler jo om at bruge dem, der er vant til at arbejde med børn, forklarer Benny Andersen til TV SYD.

Den afsluttede undersøgelse af Tønder Kommune viste samtidig, at der i 11 ud af de 13 sager, hvor der var truffet afgørelse om foranstaltninger, ikke var overholdt de lovmæssige krav.