TV der bevæger dig

Første private barselsmotel udenfor hovedstaden er åbnet

Et privat barselsmotel tilbyder alternativ til fødsel på de offentlige sygehuse.

Jordemoder Anette Abildgaard åbnede tirsdag Danmarks første private barselsmotel udenfor hovedstaden i Tønder. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Tirsdag åbnede Danmarks første private barselsmotel udenfor hovedstadsområdet.  Det ligger i Tønder og tilbyder privat fødselsbetjening på et niveau, som initiativtageren, ikke mener, at det offentlige sygehusvæsen gør.

Det er jordemoder Anette Abildgard, som nu tilbyder privat fødselshjælp og -råd til nybagte mødre og deres familie. De kan booke sig ind på motellet mod betaling og få gode råd om amning, pleje af barnet, og hvad der nu sker efter fødslen.

Tilbud, som mor og barn ikke kan få på samme måde på de offentlige sygehuse, siger Anette Abildgaard.

- Jeg har været med i sundhedsystemet i 30 år og jeg kan se, hvordan kvaliteten er dalet. I dag kan mange ikke længere huske, hvor meget bedre, det var engang, men det ændrer ikke ved, at der var mere tid til omsorg og vejledning af de nye forældre dengang, siger Anette Abildgaard.

Hør hende i klippet her: 

00:40

Fødselsbetjeningen på de offentlige sygehuse er blevet dårligere, siger jordemoder Anette Abildgaard.

Luk video

På det offentlige Sygehus Sønderjylland i Aabenraa kan klinikleder og overlæge Katrin Löser ikke se, at der skulle være behov for et alternativ til fødselsbetjeningen.

- Jeg ønsker dem naturligvis held og lykke, men jeg tvivler på, at behovet er så stort, som de måske antager. Langt hovedparten af de fødende kvinder er både trygge og godt tilfredse med længden af opholdet her på sygehuset, siger Katrin Löser.

Hør hende i klippet her: 

00:44

Hovedparten af de fødende kvinder er tilfredse og trygge, siger klinikchef Katrin Löder på Sygehus Sønderjylland. 

Luk video

 

Barselsmotellet i Tønder tilbyder til pakker:

  • Model Solid med fire døgns ophold. Pris 13.000 kr.
  • Model Light med to døgns ophold. Pris 7000 kr.

Se mere til Barselsmotellet her