TV der bevæger dig

Georg blev reddet af heldet

Den dag ambulancen skulle redde Georg i Sønderjylland kom den til tiden. Heldigt. Meget heldigt.

Georg Dam Nielsen og hans frue Lone Duus i Løgumkloster var heldige at ambulancen kom hurtigt, den dag de havde brug for den. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Ambulancerne kommer meget oftere for sent i Sønderjylland og Sydvestjylland, end de gør i Trekantområdet. Det viser Region Syddanmarks egne tal.

I Trekantområdet overskrider de den fastsatte maksimale responstid, som det hedder, i tre procent af de gange, ambulancerne rykker ud, men i Sydvestjylland og i sønderjylland er det henholds i ni og ti procent, altså tre gange så ofte, at ambulancen kommer senere end de 15 minutter, som politikerne har sat som tålegrænse.

Læs også Ambulancerne er hurtigst fremme i Trekantområdet

Med andre ord må borgere f.eks. Tønder såvel som Tjæreborg vente mere end et kvarter på ambulancehjælp tre gange så ofte, som dem der bor i Trekantområdet. 

Men hurtig responstid kan betyde forskel på liv og død – uanset hvor man bor. Georg Dam Nielsen og hans kone var heldige, da Georg havde brug for en ambulance. Den dag kom den på syv minutter. Meget heldigt. Hør dem fortælle her: 

02:18

De var heldige, at ambulancen kom til tiden. Det gør den ikke altid på de kanter.

Luk video