Halv pris skal redde Oldtidspark

I dag åbner Hjemsted Oldtidspark for sæsonen. De sidste år er gæsterne blevet væk, men det skal nye tiltag nu lave om på.

Og et af tiltag er, at prisen på entreen er nedsat med 50 procent. Parken har længe været under økonomisk pres. Der kommer ikke penge nok i kassen eller besøgende nok i parken. Men nu skal sæsonen sparkes godt i gang og derfor er priserne blevet nedsat til det halve.

Derfor skal prisen nu være 60 kroner for gæsterne.

- Vi vil gerne gøre parken mere folkelig. Og det gør vi ved, at sikre at der er en sammenhæng mellem, hvad man køber og hvad man får. Vi må nok sande, at folk har haft lidt højere forventninger, end hvad vi egentligt har kunnet byde på, siger Søren Hansen, centerleder for Skærbæk Fritidscenter, der driver museet.

Selvom parken åbner i dag er der stadigvæk en del arbejde, der skal gøres i parken. Lige nu knokler de ansatte med atter at få parken til at skinne som ny. Når det er gjort, så venter der de ansatte nye opgaver. For Museums Sønderjyllands udstilling om Jernalderens vadehavsbønder, der i mange år ikke er blevet skiftet ud, skal også have en tur

- Gæsterne vil få mulighed for at opleve noget nyt. Uden at ville sige for meget, så kommer der en ny udstilling med en masse nye elementer i løbet af sommeren. Nu har den gamle udstilling også stået som den gør nu i 18 år, siger Søren Hansen

Parken har åbent til og med oktober