TV der bevæger dig

Helikopterstøj over Rømø skal testes og måles lørdag

Lørdag foretager Tønder Kommune prøveflyvninger med helikopter på Rømø, der skal give et indblik i støj-niveauet ved eventuelle flyvninger, hvis der kommer en helikopterflyveplads på Rømø.

Lørdag foretoger Tønder Kommune prøveflyvninger med helikopter på Rømø, der skal give et indblik i støj-niveauet ved eventuelle flyvninger, hvis der kommer en helikopterflyveplads på Rømø.

 Forud for et borgermøde tirsdag  om planer for at lave en helikopterflyveplads ved Rimmevej på Rømø gennemfører Tønder Kommune i dag  prøveflyvninger med en helikopter i området. Prøveflyvningerne har til formål at give et indtryk af støjniveauet ved helikopterflyvninger over Rømø.

Flere sommerhus-grundejerforeninger på Rømø og Danmarks Naturfredningsforening er på forhånd bekymret for støjgener fra en heliport.

 
- Der er fra flere sider udtrykt bekymring for støjgener. De bekymringer tager vi naturligvis meget seriøst. Derfor foretager vi nu en række prøveflyvninger, der skal give et realistisk billede af det reelle støjniveau, siger Tønders borgmester Henrik Frandsen (V) i en pressemeddelelse om dagens flyvnninger.

For at få et realistisk indtryk af støjniveauet opfordrer borgmesteren og Tønder Kommune  naboer til området ved Rimmevej til at opholde sig i eller ved deres hjem lørdag formiddag, så de har mulighed for at få det mest præcise indtryk af, hvordan helikopterflyvninger i nærområdet kan opleves.

Læs også Naboer om helikopterstøj: Det bliver et helvede

Alle andre er velkommen til at opleve prøveflyvningerne fra Rimmevej, hvor medlemmer af kommunalbestyrelsen også vil være til stede.

Der vil blive foretaget prøveflyvninger ad mulige ruter, der kan benyttes, hvis der på sigt etableres heliport på Rømø. Flyvningerne vil blive foretaget fra cirka kl. 11. 

Prøveflyvningerne foretages som optakt til et  borgermøde tirsdag aften på Enjoy Resorts Rømø. Her er alle inviteret til komme og få svar på deres spørgsmål og deltage i dialogen om en mulig helikopterflyveplads på Rømø. 

Fakta om prøveflyvning med helikopter på Rømø

Tønder Kommune vil foretage støjmålinger med professionelt støjmålingsudstyr. Resultaterne af støjmålingerne skal indgå som element i den videre planlægning.
 
Helikopteren, der vil foretage prøveflyvningerne, er en model EC135 og er ejet af UNI-FLY.