Her bliver Jens Rosendal æresborger

Vadehavsdigteren Jens Rosendal fylder 85 år i næste uge. Den dag blev fejret på forhånd i dag, men hvad han ikke vidste var, at borgmesteren havde en overraskelse i ærmet.

Tønder borgmester, Henrik Frandsen, hyldede digteren, som byen er meget stolte af. Det skete ved en fest i Ballums multihus.

Borgmesteren var glad for at kunne overrække den snart 85-årige digter et diplom på værdigheden som æresborger.

- Jens er en højt anerkendt kunstner og har gennem et langt og virksomt liv beriget os med vidunderlige digte om naturen og kærlighed mellem mennesker, sagde HenrikFrandsen i sit tale til fødselaren (og æreborgeren). Han er den nulevende dansker, der har flest sange i Højskolesangbogen. Hele 13 er det blevet til. Også i salmebogen er Jens flot repræsenteret. Gennem årene er han helt fortjent blevet hædret med mange priser, bl.a. JydskeVestkystens Kulturpris i 2017.

- Og så er Jens et overordentligt behageligt og sympatisk menneske, der har gjort meget for at formidle og synliggøre værdierne i vores område. Vi er stolte af at have Jens i vores midte, så vi finder det helt naturligt at hædre ham med et æresborgerskab, sagde borgmesteren.

Det er første gang siden kommunesammenlægningen for ti år siden, at Tønder udnævner en æresborger.

Stående bifald, da Tønders digter fik sit bevis.
Stående bifald, da Tønders digter fik sit bevis.
Foto: Christian Kallenbach, TV SYD