TV der bevæger dig

Her er de unge helt vilde med tysk på højt niveau

I Tønder er de unge helt vilde med tysk på højt niveau, selvom de fleste danske unge siger "nein" til det tyske sprog.

Selvom tysk ikke er så populært i resten af landet, så strømmer eleverne til ekstraundervisning i tysk på Tønder Handelsskole. Foto: Jacob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Selvom tysk ikke er så populært i resten af landet, så strømmer eleverne til ekstraundervisning i tysk i Tønder. Her modtager eleverne et diplom efter lang tids flid. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

1 af 2

- Det er fantastisk, at alle 37 har klaret det så flot. Selvom det tyske sprog høres til daglig i grænselandet, så er det her ud over det sædvanlige.

Carsten U. Eriksen, direktør, Tønder Handelsskole.

Der bliver stadig færre unge, der vælger tysk som fremmedsprog på ungdomsuddannelserne og dermed også færre, der kan begå sig på tysk i erhvervslivet og videre i uddannelses-systemet.

I Tønder strømmer de unge dog til ekstra undervisning i tysk på højt niveau, selvom undervisning og forberedelse kommer oveni det normale pensum.

Tirsdag eftermiddag fik 37 overrakt Deutshes Sprachdiplom i Tønder. Foto: Jacob Schjødt-Pedersen, TV SYD

I august 2018 blev Det Blå Gymnasium & Tønder Handelsskole som den første skole i Danmark (og stadig eneste) godkendt af det tyske kulturministerium til at udbyde Deutshes Sprachdiplom 1 PRO (DSD 1 PRO). 

Hele 37 elever på Det Blå Gymnasium & Tønder Handelsskole gennemførte det første DSD 1 hold sidste skoleår, og alle 37 på holdet gik til både den skriftlige og mundtlige prøve, og alle bestod.

Tirsdag eftermiddag får de 37 overrakt Deutshes Sprachdiplom ved en højtidelighed på skolen i Tønder, som overværes af kulturattacheen fra den tyske ambassade og en repræsentant fra det tyske kultur-ministerium.

Carsten U. Eriksen, direktør, Tønder Handelsskole, ved uddelingen af Das Deutsche Sprachdiplom. Foto: Jacob Schjødt-Pedersen, TV SYD

- Det er fantastisk, at alle 37 har klaret det så flot. Selvom det tyske sprog høres til daglig i grænselandet, så er det her ud over det sædvanlige, siger Carsten U. Eriksen, der er direktør for Tønder Handelsskole til TV SYD.

Das Deutsche Sprachdiplom

  • ”Das Deutsche Sprachdiplom (DSD) der Kulturministerkonferenz” er en i Tyskland anerkendt sprogprøve, som foregår i udlandet – altså undervisning efter en international standard.
  • Eleverne modtager tyskundervisning på højt niveau, og denne afsluttes med en skriftlig og mundtlig prøve.
  • Eleverne modtager efter deres eksamen ”DSD Pro – Diplom. 
Mest sete på tvsyd.dk