Hestevognskørslen ved Mandø genoptages efter dødsulykke

I dag, torsdag, genoptager Mandø Event hestevognskørslen på Mandø, selvom de meldte ud, at det var slut efter hestevognsulykke kostede fireårig livet.

Elisa og Benny Thomsen fra Mandø Event skulle aldrig arrangere hestevognsture efter ulykken den 7. august, hvor en fireårig dreng blev klemt ihjel, da en af deres hestevogne væltede. Sådan sagde de umiddelbart efter tragedien.

Nu har de ombestemt sig og begynder igen med turistturene i hestevogn allerede torsdag.

- Vi har drøftet det med hinanden og med kuskene, og vi er blevet enige om, at det er det rigtige, siger Benny Thomsen til TV SYD.

Efter ulykken har mange kunder henvendt sig til Mandø Event og opfordret parret til at genoptage hestevognsturene. Derudover har bilinspektørernes rapport vist, at ulykken ikke kunne være forudset, forklarer Benny Thomsen. 

- Det er summen af de ting, der gør, at vi genoptager turene, siger han. 

Der er kunder, der har reserveret plads i hestevognene allerede fra i morgen. Men Mandø Event forventer også, at der stadig vil være nogen, der vil aflyse deres bookinger på grund af ulykken - hvilket han er fuld af forståelse for. 

Mandø Event har flere typer vogne, og den vogn, der var med i ulykken og en anden af samme type, er skrottet. De vogne, der nu skal køre med turister, er af en anden type.

- Ulykken vil aldrig ske i den type vogn, vi fremover vil køre i. Den er bygget i en helt anden konstruktion, siger han. 

 Kuskene har været ude at køre ruterne igen onsdag, og ifølge Benny Thomsen glæder de sig også til at køre igen.