Høns ind i valgkampen

Høns skal ikke lukkes inde kl. 20.00. Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti i Tønder, der på Twitter kalder kommunens nye dyreregulativ 'gok gok'.

Det er byrådskandidat Jesper Krarup fra Dansk Folkeparti, der i skarpe vendinger kritiserer det nye dyreregulativ, og han får fuld opbakning fra partifælderne i byrådsgruppen.

Reglerne betyder bl.a., at man højst må have otte høns, og at hønsene skal lukkes inde senest kl. 20.00, så de ikke generer naboerne.

- Det er helt til grin. De går jo ikke og galer mellem kl. 20.00 og 22.00 om aftenen, så hvorfor skal de spærres inde. Det er jo modsatte af dyrevelfærd, siger Jesper Krarup til TV SYD.

Dansk Folkeparti håber, at reglerne bliver taget af bordet med det samme igen, og hvis ikke det sker, vil partiet mere aktivt forsøge at få dem fjernet.

- Hvis vi med vores indflydelse kan ændre det, så vil vi gøre det. Men jeg håber, at det helt af sig selv bliver fjernet igen, og jeg tror det egentlig også. Det er en udvalgsbeslutning, byrådet ikke har været inde over, og jeg tror de har nikket uden helt at være klar over, hvad det var, siger Jesper Krarup.

Her kan du se, hvad Jesper Krarup skrev på Twitter.

 

Regulativ for dyre- og fjerkræhold i bymæssig bebyggelse: