Ingen lektier til HF'erne i Tønder

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) besøger mandag gymnasiet i Tønder. Her har de stor succes med at kursisterne på HF-studiet (næsten) ikke har lektier derhjemme.

Gymnasiet har de sidste tre år omlagt undervisningsformen, så eleverne slipper for at tænke på lektier, når de går hjem. F.eks. er dagen indrettet, så alle læser en novelle til dansk sammen, så ingen skal have dårlig samvittighed over ikke at møde forberedt.

- Et intenst lærersamarbejde - og færre lektier - har betydet, at kursisterne oplever en mere vedkommende undervisning, en god fornemmelse af "færdigt arbejde", når de går hjem - og bedre resultater til eksamen, noterer gymnasiet før ministerbesøget.

Tre HF-klasser

Og resultatet kan bl.a. aflæses i ansøgertallet. Det er steget fra 28 til 73 til HF. Det betyder, at der næste år oprettes tre HF-klasser i Tønder.

Den næsten lektie-frie HF-afdeling har vakt interesse over hele landet. Og undervisningsministeren har udtrykt ønske om at besøge skolen for at høre de positive erfaringer.

Færre falder fra

Noget af det, som Tønder Gymnasium kan notere sig, at frafaldet på HF er blevet mindre. 88 pct. gennemfører udddannelsen nu - tidligere var det tal kun 70 pct. Samtidig er karaktersnittet steget fra 4,8 til 5,7.