Irske veteraner til jubilæums-festival

De irske veteraner i folkemusik, The Chieftains, bliver et af hovednavnene på året Tønder Festival, som er nr. 40 af slagsen.

Festivalen begyndte i 1974 som en kom-sammen for folkemusikere og visesangere. Festivalen blev holdt i den gamle vandmøller ved Vidaaen i Tønder.

I dag har festivalen status som en af Nordeuropas vigtigste festivaler for folk- og rootsmusik.

- Den lille, men slagkraftige og autentiske festival minder os alle om, at musik og mødet mellem musikere og publikum - heldigvis - har mange udtryksformer, noterer festivalen i en pressemeddelelse mandag.

De 40 år skal markeres ? og plakaten er ved at være fyldt. Foruden The Chieftains er det bl.a. canadiske Richard Wood, Niels Hausgaard med Allan Olsen, Allan Klitgaard, Rod Sinclair og Blueskaravanen er blandt de seneste, der er føjet til.

Tønder Festivalen har indgået samarbejde med nabofestivalen, folkBALTICA, om talentudvikling af unge folkemusikere. folkBALTICA Ensemblet med entusiastiske musikere fra grænselandsområdet optræder i Tønder, ledet af Harald Haugaard, og er med i festivalens Master Class Workshop med internationalt kendte musikere, fortæller festivalen.