TV der bevæger dig

Jordemoder: Lettet og taknemmelig

Alt forløb som det skulle, da prinsesse Marie tirsdag formiddag fødte en lille ny prinsesse.

Birgitte Hillerup, Afdelingsjordemoder, Rigshospitalet, var lettet og taknemmelig (Ritzau TV)

Den 24. januar blev dagen, hvor prinsesse Marie og prins Joachim blev forældre til en lille ny prinsesse.

- Jeg er rigtig lettet og taknemmelig for, at alt er gået godt og som det skal, siger Birgitte Hillerup, afdelingsjordemoder på Rigshospitalet, der efterhånden er en erfaren royal fødselshjælper med syv fødsler på bagen.

Prinsesse Marie stod først til at have termin senere på måneden, men Rigshospitalets fødselsteam var beredte på, at det kunne ske når som helst.

- Vi havde forberedt os de sidste par uger, og de sidste par dage har rykke-ud beredskabet været ekstra stort, siger Birgitte Hillerup og fortsætter:

- Prinsesse Marie fødte lidt før tid sidst, så det tænkte vi, at hun nok også ville gøre denne gang, hvilket hun også gjorde.

Indlagt kl. fire

Den højgravide prinsesse blev indlagt klokken fire tirsdag morgen, og alt i alt varede fødslen 6-7 timer uden komplikationer.

- Fødslen var godt i gang, da hun ankom, og den skred frem i det tempo, man kan forvente hos en andengangsfødende, og det er, at man åbner sig cirka en centimer i timen, siger Birgitte Hillerup.

Middagslur

Mor og datter har det efter sigende godt, men er trætte. Og det er de ifølge Birgitte Hillerup ikke de eneste, der er.

- Jeg skal hjem og have en middagslur, slutter hun.

Den nyfødte prinsesse er prins Joachims fjerde barn, men hans første datter. Hun bliver nummer 10 i arvefølgen, hvor hun skubber dronning Margrethes søster, Benedikte, ud af top 10.

Parret har i forvejen prins Henrik Carl Joachim Alain på 2 år sammen.

Mest sete på tvsyd.dk