Jubel i Toftlund: Får ny kunstgræsbane

I Tønder Kommune har politikerne besluttet at spille med på kunstgræsset og etablere to nye kunstgræsbaner og renovere en tredje. Det vækker især jubel hos fodboldspillere i Toftlund.

Når fodboldspillerne fra Toftlund IFs serie 4-hold træner, så træner de 23 kilometer væk fra klubhuset. I Toftlund er der nemlig ingen kunstgræsbaner, så holdet må til Skærbæk for at træne i vinterhalvåret.

Det bliver der lavet om på nu – en helt ny kunstgræsbane bliver etableret i Toftlund.

- Jeg synes, at det er helt vildt godt, at vi får en. Det betyder meget for fodbolden i Toftlund - og at spille på et superunderlag, det er altså lækkert, siger træner Bjarne Nielsen.

quote

Jeg synes, at det er helt vildt godt, at vi får en. Det betyder meget for fodbolden i Toftlund - og at spille på et superunderlag, det er altså lækkert.

Bjarne Nielsen, træner, Toftlund IF

Hos spillerne vækker det også glæde. De tror, at det kan lokke flere til.

- Det betyder, at folk, som ikke vil køre til Skærbæk, nu vil møde op og komme med ned til træning, siger Tobias Tonnesen, fodboldspiller, Toftlund IF

En almindelig græsbane tåler ikke ret godt fodboldstøvler og -spark gennem en vinter. Det kan en kunstgræsbane klare, og derfor betyder det bedre faciliteter for fodboldfolket.

I Tønder Kommune har politikerne besluttet at give penge til en kunstgræsbane i Tønder og i Toftlund og renovere en tredje.

- I Toftlund og i Tønder er der nogle elendige jordbundsforhold, så det er simpelthen for lang tid om året, hvor man ikke kan spille fodbold, siger Jørgen Popp Petersen, formand, Kultur- og fritidsudvalget, Slesvigsk Parti.

Klubberne har selv måtte skrabe en tredjedel af pengene sammen for at nå målet.

- Det er en forudsætning, at de selv kan skaffe noget kapital, og at de kan bevise, at der er opbakning til det lokalt. Det har de gjort. De har arbejdet benhårdt og med stor succes gennem flere år, siger Jørgen Popp Petersen. 

Banen skulle gerne ligge klar næste år, men en række udfordringer, som miljøkrav, kan forsinke planerne.

Kunstgræsbaner