TV der bevæger dig

To kite-surfere i havsnød ved Rømø

En større redningsaktion blev sat igang kort før kl. 14 på Rømø.To kite-surfere var kommet i vanskeligheder i den stærke østenvind. Begge kom i land ved egen hjælp, men den ene var stærkt afkræftede.

Vagtchef Ivan Gore Jensen, Syd- og Sønderjyllands Politi, oplyser, at de to kite-surfere var erfarne og havde våddragter på.

- De har ikke helt taget højde for den kraftige østenvind, men det lykkedes den begge selv at komme i land. specielt den ene af dem var meget afkræftet og blev tilset af en para-mediciner på stranden.

Kite-surfere har en stor drage som fremdriftsmiddel. Men den kraftige østenvind førte dem meget langt ud. Så langt, at der blev slået alarm fra standen.

- Når man skal op mod vinden, skal man krydse sig frem - og det tager meget længere tid og koster mange kræfter, noterer vagtchefen.

Tønder Brandvæsen sendte en redningsbåd til Rømø og en af forsvarets redningshelikoptere blev dirigeret til stedet.

Den første surfer kom selv i land - og han var OK. Den anden nåede også selv til stranden, lige før helikopteren ankom. Han var meget afkræftet, men ellers ok.

Ifølge jv.dk var den afkræftede surfer en 13-årig tysker. Han var meget træt og meget kold, udtaler indsatsleder Kenneth Achner, Tønder Brandvæsen, til avisens hjemmeside.