Klarede første sæson med lille underskud

De nye ejere af Sommerland Syd kom ud af deres første sæson med et mindre underskud - trods uforudsete udgifter i million-størrelsen.

Sommerlandets familierutsjebane blev kasseret ved den tekniske godkendelse før sæsonen. Det betød udgifter på en million til at leje en ny rutsjebane, som først stod klar midt på sommeren.

Konkurs

I det hele taget betød nye regler for forlystelsesparker udgifter på 200.000 kr., som der ikke var taget højde for i budgettet.

Søren Rask Larsen og Anne Marie Larsen overtog Sommerland Syd i marts sidste år, da den hidtidige lejer gik konkurs. Kun 38 dage før den nye sæson.

Kun fire attraktion godkendt

To uger før åbningen var der kun fire attraktioner, som var godkendt, og der var mangler, som skulle laves på 16 forlystelser, bl.a. som følge af den hårde vinter.

- Det betød, at der måtte bruges ekstra mange lønkroner på at gøre parken klar til åbningen i maj, siger Søren Rask Larsen.

Underskud på 611.356 kr.

Trods de omfattende ekstraudgifter lykkedes det de nye ejere at afslutte deres første sæson med et mindre underskud på bare 611.356 kroner.

Det betegnes som absolut tilfredsstillende.

- Der har været lagt stor vægt på, at gæsterne skulle føle sig velkomne og få en god oplevelse. Dette har medført ekstra omkostninger til vedligeholdelse og service, forklarer Søren Rask Larsen i en kommentar til årsregnskabet.

Optimist før ny sæson

Han er optimistisk før den nye sæson:

- Vi har i ledelsen modtaget mange positive tilkendegivelser fra gæsterne, og vi vurderer, at der er skabt grundlag for et forbedret resultat for regnskabsåret 2010/2011. Det er vores forventning, at vi med kun 10.000 flere gæster i 2011-sæsonen kan skabe et overskud på 1.600.000 kroner.