TV der bevæger dig

Klosterguider kaster knaster i kassen

Løgumkloster Guideforening har succes med guidede ture i Løgumkloster. Byvandringerne er med til at øge byens omsætning.

Investering i by-turisme betaler sig. Det konkluderer Løgumkloster Guideforening, der har hentet 800 nye gæster til Løgumkloster i år.

Siden årsskiftet har foreningens aktiviteter direkte forøget omsætningen i byen med ca. 160.000 kr. Dertil kommer de langt større beløb turisterne bruger på mad og drikke, overnatninger, tøj, og så videre.

Guiderne opstod i 2012, da Tønder Kommunes pulje til by-turisme sammen med Løgumkloster Handels og Håndværkerforening skød 200.000 kr. i projektet. De penge er snart betalt tilbage til den fælles kasse, og det frivillige korps af guider forventer at kunne holde den øgede omsætning fremover.

Interesserede kan allerede i denne weekend opleve klosterguiderne til de Syddanske Dage i Løgumkloster. Her kan gå i munkenes fodspor og komme på tur med hestevogn ganske gratis.

 

FAKTA

Løgumkloster Guideforening blev stiftet i 2012 med det formål at danne organisatorisk ramme om guide aktiviteter i Løgumkloster.
Foreningen består p.t. af et korps på ni frivillige guider, men pga. travlhed ønsker man nu uddanne flere guider.