TV der bevæger dig

Kommune: Undskyld, I må gerne alligevel

Spejderne i Løgumkloster må alligevel gerne samle aviser ind uden at betale skyhøje gebyrer, siger Tønder Kommune nu. Kommunen undskylder i et brev.

Spejdere må alligevel gerne samle aviser ind

Finn Eskildsen er gruppeassistent hos KFUM-spejderne i Løgumkloster, og han undrer sig over, at kommunen ikke fra starten havde styr på sagerne, da de opkrævede over 6000 kroner i gebyr hos spejderne. For at samle aviser ind, som truppen ellers havde gjort i 50 år.

- At vi skulle helt derud, hvor vi skulle have medierne ind i billedet, det synes jeg, det er kedeligt, siger Finn Eskildsen om Tønder Kommunes håndtering af sagen.

Gebyrerne satte en brat stopper for den gamle tradition, hvor spejderne samlede aviser ind og tjente en lille skilling til gengæld.

Men nu indrømmer Tønder Kommune, at der skete en fejl, da kommunen opkrævede i alt 6720 kroner for registreringsgebyr, godkendelsesgebyr og indsamlingsbevis. I et brev til KFUM-spejderne i Løgumkloster indrømmer kommunen at have overfortolket reglerne, og giver spejderne en undskyldning.

- Jeg er ked af, at det kom så vidt. Nu har vi samlet aviser i over 50 år uden at kommunen har blandet sig, men jeg er da glad for at man nu har givet en undskyldning, så vi kan komme i gang igen, siger Finn Eskildsen til TV SYD.

Nu vil spejderne igen samle aviser ind. Der er bare en lille hage. Truppen mangler en container til at indsamle aviserne i, for den gamle var lånt og er nu leveret tilbage.

- Så hvis du kender nogen, der har en 20 fods container... slutter Finn Eskildsen.