TV der bevæger dig

Læste dødsdom i journal, men det var en fejl

27-årig Tina Marcussen opdagede ved et tilfælde, at der i hendes journal fra sygehuset stod, at hun måske havde kræft i bugspytkirtlen. Det var hun ikke blevet informeret om, og det viste sig også, at det var en fejl.

04:17

1 af 3

Men i fire dage gik hun med dødsdommen over sig.

Den unge kvinde havde været til festival og fik ondt i maven. Smerterne blev ved, og hun blev indlagt på sygehuset i Aabenraa. Her blev hun henvist til en scanning.

Hun kom hjem og lå på sofaen det meste af dagen med stærke smerter. Og da hun læste i journalen fra sygehuset, stod der, at der er mistanke om kræft i bugspytkirtlen.

- Da græd jeg hele natten og tænkte en masse tanker, jeg ikke havde lyst til at tænke, men det gør man jo, når man læser sådan noget på et stykke papir, siger hun til TV SYD.

Tina Marcussen ringede til sygehuset, men kunne ikke få besked på noget.

- Jeg har jo kimet lægerne ned for at finde ud af, hvofor det står i min journal. Svaret var, at de faktisk ikke anede, hvem der havde skrevet det i min journal, fortæller hun til TV SYD.

Tina Marcussen har heldigvis en bekendt , som er læge. Og hun blev beroliget, fordi hvis man læste og forstod hele journalen, så fremgår det IKKE at hun har kræft.

Ifølge patientforeningen Danske Patienter er det et udbredt problem, at patienter ikke selv kan læse og forstå deres egne journaler

- Det er et stort problem, når man ikke kan forstå journalen, fordi journalen er et vigtigt redskab, når man kommer hjem fra sygehuset og sidder for sig selv og skal finde ud af, hvad blev der aftalt o.s.v., siger direktør Morten Freil, Danske Patienter, til TV SYD. Og derfor skal patienter kunne forstå deres journaler.

- Det skal være en journal, der er skrevet i et let og forståeligt sprog. I dag er de næsten umuligt at forstå, hvad der egentlig står i din journal, tilføjer han.

Hør mere af interviewet med Tina Marcussen (Varighed: 2.00)

02:01 Luk video
Mest sete på tvsyd.dk