Landmand åbnede stalddøren for interesserede

De lokale fik lov til at besøge de syd- og sønderjyske gårde til den årligt tilbagevendende begivenhed Åbent Landbrug.

De fleste ved, hvor mælken kommer fra. Men det er langt fra alle, der har været med helt ind i stalden. Derfor åbnede landmænd over hele landet i dag op for alle interesserede.

En af de landmænd, der bød alle velkommen, var Torben Brodersen fra Toftlund.

- Vi vil gerne vise forbrugerne, hvad vi går og laver. Vi er stolte af det, vi har, og hvad vi producerer, fortalte Torben Brodersen om bevæggrunden for at åbne op.

Han bor til daglig på Østerkjærgård sammen med sin kone og deres tre børn. Og så selvfølgelig de 450 malkekører, som hver dag leverer 10.000 liter mælk til forbrugerne.

- Der er rigtig mange, der bor i vores lokalsamfund, som ved, at der ligger en ejendom heroppe, der producerer mælk, men de har aldrig haft mulighed for at komme ind og se de forhold, vi arbejder under. Det kunne vi godt tænke os at vise dem, sagde Torben Brodersen.

Over 1000 mennesker var forbi gården – heriblandt mange af de lokale. Og det glædede Torben Brodersen, der også havde inviteret den lokale skole og de lokale spejdere.

- Så håber vi også at den dag, vi måske generer dem lidt med gylle eller noget majs, vi kører igennem byen, hvor det lugter lidt, så bærer de måske over med det, sagde Torben Brodersen.

Udover Torben Brodersen åbnede 10 andre Syd- og Sønderjydske landmænd i dag stalddøren for interesserede.