TV der bevæger dig

Landsretten: Livsvarigt fængsel

I Vestre Landsret i Sønderborg har et nævningeting idømt de to tiltalte mænd livsvarigt fængsel i sagen om dobbeltdrabet på Elke Mamsen og sønnen Hans i Møgeltønder.

00:26

Ejendommen blev afspærret efter dobbeltdrabet i september 2010

1 af 2

Den 26-årige Jonas Melchior Hansen, Drengsted, og den 33-årige Andreas Linnet, Møgeltønder, blev idømt 16 års fængsel, da sagen blev behandlet i byretten.

Dommen i dag er en skærpelse.

Det var statsadvokat Jan Reckendorf, som havde anket byrettens dom. Han argumenterede for at de begge skal i fængsel på livstid

Dobbeltdrab

I formiddag kendte nævnetinget i Vestre Landsret i Sønderborg begge skyldige i at have knivdræbt Elke Mamsen og sønnen Hans Mamsen på familiens gård i Møgeltønder i september 2010.
 
 

Procederede

De to dømte reagerede ikke synligt, da kendelsen blev læst op. Ni nævninger og tre jurisike dommere var enige om, at Andreas Linnet, Møgeltønder, og Jonas Melchior Hansen, Drengsted, i spemtember 2010 aftalte at dræbe de to personer i deres hjem i Møgeltønder.

Over middag proderede anklager og forsvarer for, hvad straffen skulle være. Og ved 15-tiden kom nævningetinget med sin afgørelse: Fængsel på livstid.

Dødelige stik

Den 68-årige Else Mamsen og den 42-årige søn, Hans Mamsen, blev stukket ihjel i huset i Møgeltønder i september 2010. De to fik bl.a. dødelige stik i brystet og i ryggen.

I første omgang sigtede politiet manden i familien for drabene. I løbet af få dage viste det sig dog, at han ikke kunne have begået drabene.

Misbrugt

De to - nu dømte - mænd kom i politiets søgelys. Under retssagen sidste år forklarede den ene af mændene, at han som barn var blevet misbrugt af Hans Mamsen, mens Elke Mamsen havde bedt ham om at glemme det.

Drabene var planlagt som hævn for det påståede overgreb.

Planlagt

De dømte har begge været udsendt som soldater. De begik drabene efter at have drukket øl og vodka.

Vestre Landsret skriver i sin afgørelse, at den har lagt vægt på, at der var tale om planlagte drab, hvor de to ofre blev opsøgt midt om natten i deres eget hjem.

»Drabene havde således karakter af likvideringer« skriver landsretten.

Derimod blev det ikke betragtet som en formildende omstændighed, at der skulle ligge en seksuel krænkelse bag forbrydelsen.

Flertal for livsvarigt

Dommen blev afsagt med 14 stemmer for livstid og fire for fængsel i 16 år.