Litauere snuppede begge fjernsyn og stak af i familiens bil

To litauiske indbrudstyve kom kun en time væk fra gerningsstedet, før en patruljevogn satte en stopper for deres eventyr.

Det er nærliggende at tro, at to litauiske indbrudstyve meget tidligt lørdag morgen troede, at de ville få held til at forlade landet med en bil og to fjernsyn. Efter en times kørsel var de nemlig stadig på fri fod og snart i Tyskland.

Men kl. 04.50 brast enhver illusion om dette. Kort før den dansk-tyske grænse ved Kruså stoppede en patruljevogn dem i den bil, de havde stjålet på Tøndervej i Skærbæk mellem Tønder og Ribe.

Ikke nok med, at litauerne havde fundet bilnøglerne i villaen i Skærbæk. De havde også snuppet familiens to fjernsyn, som politiet fandt i bilen.

Familien var ikke hjemme under indbruddet, men sandsynligvis har en nabo alarmeret politiet.

- Vores jurist vil her til formiddag vurdere, om de to litauere skal i grundlovsforhør, fortæller vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Henrik Sønderskov, til TV SYD.

Han fortæller, at de to indbrudstyve er henholdsvis 36 og 37 år gamle. Det er endnu uvist, om de er gamle kendinge af politiet.

Lørdag eftermiddag var de to litauere i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg, hvor de blev varetægtsfængslet i fire uger for indbrud og brugstyveri af personbil.