Mågeklat og pølse til prinsen

Frokost på Tønderhus, kaffe og kage til hele byen og Højer Pølser med mågeklat, da prins Henrik var på virksomhedsbesøg.

Der blev lagt vægt på at bruge lokale produkter under det kongelige besøg i Tønder. Frokosten bestod bl.a. af kold suppe efterfulgt af hede-lam.  Byens bagere var gået sammen om at bage og tilbyde kaffe med kage for 35 kroner, og prins Henrik fik en specialitet fra Tønder-egnen, da han besøgte Højer Pølser - en mågeklat.

Skål i klatten

En mågeklat er en populær snaps til jule- og påske-frokoster. Man tager et pænt stort snapseglas. Hæld snaps i. Læg en klat sennep i bunden. Skær en tyk skive spegepølse og læg den på glasset. Oven på pølsen en klat peberrods-salat.

Det giver sig selv, hvordan mågeklatten skal indtages. Pølsen med peberrods-salat skal nødvendigvis væk, før man kan drikke snapsen. Tag en bid og drik snaps til. Prins Henrik så ud til at nyde det. 

Smagsprøver

Sådan ser mågeklatten ud, før den bliver konsumeret.
Sådan ser mågeklatten ud, før den bliver konsumeret.

Prins Henrik fik en rundvisning på Højer Pølser. Han var iført en hygiejnisk kitel. "Er den stor nok", spurgte han, da han skulle have den på. "Ja, den er stor nok", blev der svaret, hvorefter prinsen tørt konstaterede "Nej, det er den ikke".

Men rundt på virksomheden kom han dog. Der var smagsprøver, og det forlyder, at han fik lidt pølse med hjem til sin gravhund.

Det skulle være lidt af en festdag, da prins Henrik kom til Højer. Byens frivillige brandværn stillede med musikkorps inde i byen for at give en lille koncert.