TV der bevæger dig

Medtiltalt ville forhindre dobbeltdrab

Straffesagen mod de to mænd, der er tiltalt for Møgeltønderdrabene, fortsætter i dag med afhøring af 26-årig.

Det var her, dobbeltdrabet skete.

Straffesagen efter drabene på Elke Ibsen Mamsen og Hans Nielsen Mamsen i Møgeltønder 18. september 2010 fortsætter i dag ved Retten i Sønderborg med afhøring af den 26-årige medtiltalte.
 
Torsdag forklarede den 33-årige hovedtiltalte, at den 26-årige stak Elke i brystet med en kniv, før Hans fik stik i ryggen med samme kniv.

Men den 26-årige, der er tilflytter til Sønderjylland fra Sjælland, afviser den forklaring, da han i dag roligt og nøgternt gav sin version af hændelserne.

- Jeg troede, det hele var en ond drøm. Jeg tog med, fordi jeg ville forhindre, at der skulle ske noget alvorligt, men jeg angreb dem ikke, fortæller den 26-årige.

Den 26-årige, der har været udsendt som kampsoldat i Irak og lider af posttraumatisk stress, forklarer, at han selv var forholdsvis rolig den aften, hvor drabene skete den efterfølgende nat.

- Jeg var ikke ophidset. Det var ham (den 33-årige), der holdt fast i, at vi skulle derned.
 
Anklager Jan Reckendorff henviste torsdag til en rapport fra retsmedicineren, der slog fast, at Elke og Hans døde af stik i henholdsvis brystet og ryggen, men det mener den 26-årige ikke.

- Kvinden (Elke) lå og hulkede, det var først, da han skar hende i halsen, at hun blev stille, sagde han.
 
De tekniske undersøgelser viser, at den 68-årige dræbte på et tidspunkt har kradset den 26-årige på armen.

Den 26-årige, der var indehaver af drabsvåbnet, erkendte da også at have rørt kvinden, men det var for at hjælpe. Berøringen skete ifølge den 26-årige mellem stikkene i brystet og snittene i halsen.

- Jeg forsøgte at vende hende for at vurdere skaderne. I forbindelse med det fægtede hun med armene og ramte mig på armen, sagde han.

Senere i dag skal retsmedicineren, der obducerede de dræbte, vidne om obduktionsrapporten.