Mistanke om banantyveri kostede kvinde jobbet

En køkkenassistent fra Sportsefterskolen SINE blev i går frikendt for at have stjålet bananer til en værdi af 20 kroner.

En tynd sag. En meget tynd sag.Sådan betegner forsvarsadvokat Hans Chr. Sibbesen sagen, hvor hans klient, en køkkenassistent fra Sportsefterskolen SINE i Løgumkloster, blev frikendt.

Hun var tiltalt for at have stjålet bananer til en værdi af 20 kroner fra skolens kølerum den 25. maj i år. Det skriver JydskeVestkysten.

I retten kom det frem, at en kollega havde set, at kvinden havde bananer i sin taske, da hun forlod arbejdspladsen.

Efterfølgende tjekkede kollegaen det uaflåste kølerum, og hun mente, der manglede nogle bananer.

Dagen efter blev køkkenassistenten bortvist af forstander René Jacobsen, der dog først meldte sagen til politiet den 15.juni.

Dårligt arbejdsmiljø

I mellemtiden havde formanden for fagforbundet SIS i Skærbæk, Bruno Jeggesen, været i kontakt med René Jacobsen, da han ville lave et forlig på grund af uberettiget bortvisning.

- Det nægtede han, og så fortalte jeg, at han måtte melde episoden til politiet, da der ellers ikke var nogen sag. At han så rent faktisk gjorde det, kom bag på mig, for aldrig før har jeg set sådan en bagatelsag, siger Bruno Jeggesen, der nu er i gang med at forberede en sag mod skolen, hvor han vil kræve omkring 100.000 kroner for manglede løn og uretmæssig bortvisning.

To vidner var indkaldt til retssagen. Ingen af dem havde set kvinden tage bananerne.

Til gengæld kom det frem, at kvinden havde bananer i sin taske, fordi hun dagen før havde været på rejse med sin mand, og her havde hun medbragt æbler, müslibarer, juice og bananer.

Kvinden, der ikke ønsker sit navn frem i avisen, kalder sagen latterlig.

- Det hele drejer sig om, at der er dårligt psykisk arbejdsmiljø på skolen. Det har jeg sagt min mening om, og så var det her en måde at få mig ud, siger kvinden.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra René Jacobsen.