TV der bevæger dig

Naturperle rykker tættere på marskgæster

En formidlingsstation skal byde Tøndermarskens gæster velkommen med fortællinger om områdets natur og historie. Samtidig så en marsksti også dagens lys.

Det er i Højer Mølles to tidligere kornmagasiner, "Store Spiker" og "Lille Spiker", at udstillingen skal foregå. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet

I dag indvies en formidlingsstation ved Højer Mølle. Målet med formidlingsstationen er, at gæsterne skal opleve Tøndermarsken, der er verdens største Marskområde.

Arrangementet begyndte med taler, lokal mad og mulighed for en guidet gåtur på den nyanlagte Marsksti.

Udstillingen er lavet i møllens to tidligere kornmagasiner, ”Store Spiker” og ”Lille Spiker”, hvor snoren blev klippet til nye udstillinger, der fortæller om områdets fugleliv og natur, grænsehistorien, lokal byggeskik og menneskenes kamp med og mod vandet.

Blandt talerne til arrangementet var borgmester i Tønder Kommune Henrik Frandsen, direktør for Nordea-fonden Henrik Lohman Andersen og mange flere.

Derefter åbnede udstillingerne, hvor gæsterne kunne smage lokale fristelser som saft, mousserende frugtvin og kanapéer med marskens fødevarer.

Sort Sol er en af de fænomener man kan opleve på den nye marsksti Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet

Marskstien åbner

Samtidig med udstillingens åbning bød man også en anden turistattraktion velkommen. Den 54 km lange Marskski blev også indviet. Vandrestien går igennem Marskområdet, og stiens rute går blandt andet igennem Tønder, Møgeltønder, Rudbøl og Højer.

Indvielsen er en del af Tøndermarsk Initiativet, der skal gøre Tønder Marsken mere attraktiv for alle der besøger, bor og arbejder i området.

Udover Tøndermarsk Initiativet er Museum Sønderjylland også en del af projektet. Indholdet ved formidlingsstationen er skabt af JAC-Studios, der er kendt for deres udstillinger og samarbejde med blandt andet Vadehavscenteret.

Mere kultur