Niels danser sig igennem sin parkinson

Niels Christian Brandt lider af parkinson, men når han danser, får han det meget bedre. Derfor har han og fruen nu omdannet deres garage til en dansesal, som søndag blev indviet.

Garagen hos Niels Christian og Inger Marie Brandt var fyldt med dansepar søndag. Et syn, der i fremtiden vil være helt almindeligt hos ægteparret i Skærbæk.

I sommer var parret på danseferie i Barcelona. Her dansede de tre timer hver dag.

Niels Christian Brandt er tidligere danser, og rytmen i kroppen har han stadig, selvom han de sidste ti år har kæmpet med parkinson. De daglige dansetrin gjorde ham både glad og meget bedre tilpas på trods af sygdommen.

- Jeg har fået meget bedre bevægelse, og jeg kan bede holde til at gå. Før brugte jeg rollator. Det behøver jeg ikke bruge mere. Men der skal jo træning til, siger Niels Christian Brandt.

Derfor har han og konen nu indrettet deres garage til en dansesal, så de kan danse hver eneste dag. Søndag blev den indviet - naturligvis med musik og dans.

- Vi er nødt til at leve med sygdommen, men vi sørger for at gøre tilværelsen så god som mulig. Og det har vi fået et mægtigt skub til via musik og dans, siger Inger Marie Brandt.