Nu vil de kæmpe sammen for sygehuset

I morgen fredag holder en ny kampagnegruppe med folk fra en række foreninger og organisationer møde. De vil sammen kæmpe for at redde Tønder Sygehus

I går aftes gav de hinanden hånd på det fælles budskab: ”Tønder Sygehus – en model for fremtidens nære sygehus”.

I morgen mødes den kampagnegruppe, der blev nedsat i går aftes.

- Vi synes, at de lige skulle have tid til at gå tilbage til deres bagland for at høre, hvad de kan gøre, siger formanden for Tønder Sygehus' Venner Tina Grøhn til TV SYD.

Kampagnen sættes i værk, fordi det lokale sygehus er truet af lukning. Politikerne i Region Syddanmark vil spare og har sat flere små sygehuse i et sparekatalog. Der i blandt Tønder Sygehus.

- Vi kan se, at der er mange, der er enige med os.  Praktiserende læger, interesseorganisationer som for eksempel Diabetesforeningen og Ældresagen, og nu går vi sammen om en fælles kampagne, der skal bidrage til at sikre aktiviteterne på Tønder Sygehus. Vores mål er, at regionspolitikerne får en så fyldestgørende og helhedsorienteret opfattelse af sygehuset som muligt, så de får andet end kolde tal på et stykke papir som beslutningsgrundlag, siger Tina Grøhn.

Der var cirka 30 fremmødte repræsentanter for Ældrerådet, Ældresagen, Osteoporoseforeningen, Diabetesforeningen, praktiserende læger i kommunen samt repræsentanter for de eksterne sundhedsaktører på Tønder Sygehus som zoneterapi og fodterapi.

Også Tønder Kommune støtter op om foreningens tiltag. På mødet i går aftes sagde borgmester Laurids Rudebeck:

- Fra kommunens side bakker vi 100 pct. op om Sygehusets Venner og den kampagne, der nu er sat i gang, og vi vil bidrage aktivt i det omfang, vi kan og må.

Man kan følge Tønder Sygehus på: www.tsvenner.dk eller www.facebook.com/toendersygehus