TV der bevæger dig

Parti: Lad tyskere købe tomme huse

Slesvigsk Parti tror, at tyskere vil være interesseret i at købe en del af de huse som står tomme i landsbyerne i Sønderjylland. Partiet foreslår, at der åbnes for at EU-borgere kan købe disse hus uden bopælspligt.

08:20

1 af 2

Formanden for Slesvigsk Parti, Marik Rüdiger, Tønder, har sendt forslaget til ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen.

- I Slesvigsk Parti er vi overbevist om, at især mange tyskere vil være interesseret i at købe disse huse og sætte dem i stand, siger Marit Rüdiger. Mange vil hurtigt opdage, hvor godt det er at bo nord for grænsen og det vil sætte skub i boligmarkedet. Vi får helt givet også skabt bedre boligforhold og det er vigtigt, hvis vi vil sikre et godt liv på landet.

Ikke sommerhuse

Marit Rüdiger understreger, at forslaget ikke skal omfatte køb af sommerhuse.

Den økonomiske krise har gjort det svært at sælge helårsboliger i landdistrikterne i Sønderjylland. Desuden er kreditforeningerne meget tilbageholdende med at låne penge til husene.

- Derfor står mange huse i landsbyerne og ude på landet tomme. En stor del af bygningerne er i meget dårlig stand og præget af forfald. Det er begyndt at præge både landsbyer og det åbne land i Sønderjylland.