TV der bevæger dig

Prins Joachim: Vidste det blev en pige

Fjerde gang lykkedes det. Prins Joachim har fået en lille ny prinsesse i sin børneflok. Og prinsen har vidst det et stykke tid, afslørede han.

06:03

En stolt prins Joachim møder pressen. (Ritzau TV)

1 af 2

Prins Joachim var så stolt, at han var lige ved at revne, da han mødte pressen efter prinsesse Maries veloverståede fødsel på Rigshospitalet. Nu er han endelig selv blevet far til en lille ny prinsesse.

- Det er gået så godt. Det blev en datter, siger prins Joachim.

Hun er smuk

- Hun er smuk, og hun er sund og velskabt. Så hun ligner nok sin mor, siger han og indrømmer, at han kneb en lille tåre, da prinsesse Marie nedkom med den mørkhårede lille ny.

Prinsesse Marie blev indlagt på Rigshospitalet i København tirsdag morgen ved firetiden. Og klokken 8.27 nedkom hun med en lille ny prinsesse.

Klippede navlestreng

Prins Joachim siger, at "mor og datter har det godt".

- De er trætte og skal nu hvile sig.

Det var prinsen selv, der klippede navlestrengen, da hans datter var kommet til verden:

- Nu vil jeg ikke give mig selv karakter. Men jeg har indtryk af, at jeg både var til hjælp og ikke gik i vejen, siger han.

Med dagens fødsel kan prins Joachim nu kalde sig "far til fire" som sin storebror. Og dagens nye prinsesse i familien er særlig velkommen:

- Det har altid været et ønske for mig. Og det her er lige et ekstra flueben, siger prins Joachim.

Havde fået besked

Prinsen har tilsyneladende vidst, at det ville blive en lille prinsesse i et godt stykke tid.

- Jeg har vidst det længe nok, siger han og understreger:

- Ja, det har været svært at holde på hemmeligheden.
Ifølge prinsesse Maries fødselslæge Morten Hedegaard var det en ukompliceret fødsel, og han betegner forløbet som "fint" og hurtigt".

Når den nyfødte prinsesse er klar til at komme med sine forældre hjem, er der udsigt til glade miner.

- Jeg glæder mig til at prøve at have en datter og ikke kun sønner, siger prins Joachim. der halvanden times efter fødslen ikke følte sig helt klar til at svare på spørgsmålet om, han og Marie planlægger at få flere børn. I Joachims tilfælde "en femmer".

- Nu tror jeg lige, vi tager det roligt, siger den glade far.

Nr. 10 i arvefølgen

Den lille nye prinsesse er 49 cm lang og vejer 2930 gram. Hun blev født tirsdag morgen klokken 8.27, og bliver nummer ti i arvefølgen.