Rejsehold skal redde landsbyer

Otte landsbyer i Tønder Kommune mister fra august deres lokale skole. Kommunen vil hjælpe landsby-samfundene med et særligt rejsehold til at komme videre og forny sig.

Efter at Tønder byråd besluttede at lukke Vodder sogn's skole, holder kommunen i aften et debatmøde i Vodder om sognets fremtid.

TV SYD var med direkte til mødte i borgerforeningen.

På mødes blev det diskuteret, hvad skolebygningen kan bruges til - og hvad der i det hele taget skal se med det lille bysamfund i fremtiden.

Der blev ikke taget beslutninger på mødet.

Rejsehold kommer i april

Det er planen, at Vodder Sogns Lokalråd får besøg af rejseholdet fra kommunen i løbet af april. Derfor var borgerne opsatte på at få gode ideer til den dialog, som kommunen lægger op til.

- Det er vigtigt at vi forinden har haft en dialog om, hvad vi har af ideer og ønsker her i lokalsamfundet. På mødet med rejseholdet vil det bl.a. blive afklaret, om såvel lokalrådet som de lokale foreninger m.m. kan være interesseret i Vodder Skoles bygninger og på hvilke betingelser. Vi har mulighed for at komme frem med vore ideer og ønsker, som efterfølgende vil blive behandlet i Tønder Kommune, noterer lokalrådet.