TV der bevæger dig

Røgdykker lettere kvæstet ved storbrand

En røgdykker blev lettere kvæstet under slukningen af en voldsom brand i en maskinhal ved Løgumkloster.

Fra slukningen (Foto: Fotogruppen Tønder Brandvæsen) Foto: Claus Petersen

Taget styrtede sammen (Foto: Fotogruppen Tønder Brandvæsen) Foto: Claus Petersen

Fra slukningen (Foto: Fotogruppen Tønder Brandvæsen) Foto: Claus Petersen

Ilden blev opdaget af en politipatrulje. (Foto: Fotogruppen Tønder Brandvæsen) Foto: Claus Petersen

Køretøjer bliver reddet ud af den brændende hal. (Foto: Fotogruppen Tønder Brandvæsen) Foto: Claus Petersen

En personbil blev flammernes bytte. (Foto: Fotogruppen Tønder Brandvæsen) Foto: Claus Petersen

35 brandfolk fra fem frivillige brandværn i Tønder var i arbejde. (Foto: Fotogruppen Tønder Brandvæsen) Foto: Claus Petersen

1 af 7

- Ha var på et tidspunkt et lille stykke inde i bygningen, da han blev ramt af et eller andet. Han ved ikke, hvad det var, fortæller beredskabsinspektør Kenneth Achner til TV SYD.

- Et par timer efter fik han ondt i hoved og nakke, og vi kørte ham til tjek på sygehuset. Her blev han udskrevet ved middagstid.

35 brandfolk fra fem frivillige brandværn i Tønder Kommune var indsat ved den natlige brand i en industrihal på Vinumvej ved Løgumgårde. Ved otte-tiden var branden slukket og brandfolkene kunne gå i gang med efterslukningen.

- Det var alt muligt opbevaret i hallen, siger Kenneth Achner fra Tønder Brandvæsen til TV SYD. Landbrugsmaskiner, halm og meget andet, som gav næring til ilden.

Den gamle industrihal, som angiveligt har været en del af et teglværk, var overtændt, da de første brandfolk dukkede op kl. 2.40 natten til mandag. Brandvæsenet måtte opgive at trænge ind i den brændende bygning, da der var risiko for at taget ville falde sammen.

- Det har været en travl nat, men nu er branden slukket, sagde indsatslederen kort for kl. 8 til TV SYD. Nu skal vi i gang med efterslukningen.

Brandfolkene forlod stedet kl. 9.30.

Politiet oplyser, at branden muligvis er påsat. En gavlport stod åben, da den første patruljevogn var på stedet. Det var faktisk politifolkene, som opdagede branden og slog alarm.

00:54 Luk video

Kenneth Achner om branden (1:13) (Foto fra Fotogruppen ved Tønder Brandvæsen)