Rømø-Sild færgen skærer ned

Otte af 35 medarbejdere fyret, fordi færge-ruten sejler med underskud. Service-niveauet bliver skåret ned, oplyser Flensborg Avis.

Ruten bliver drevet af Fördereederei-Seetouristik gennem datterselskabet Rømø-Sylt Linie. En talsmand for firmaet, Birte Dettmers siger til Flensborg Avis, at der sidste år var et stort driftunderskud, og det er nødvendigt at skære ned for at klare krisen.

Der bliver færre afgange, og restaurationen på færgen skærer en stor luns af menukortet, så der bliver færre tilbud under overfarten. Otte medarbejdere bliver fyret. Det svarer til over en femtedel af medarbejderne.

Stor investering

For fem år siden investerede rederiet over 100 millioner kroner i en ny færge samt en stærre reparation af kaj-anlægget i List på Sild og Havneby på Rømø. To gamle færger - Vikingland og Westerland - blev taget ud af drift.

Situationen forværret

Birte Dettmers siger til Flensborg Avis, at situationen er forværret af staten ikke længer giver tilskud til selskabets lønudgifter.

Direktøren for selskabet, Christian Baumberger, siger, at selskabet skal rekonstrueres for at bevare færge-ruten mellem Sild og Rømø.