S: Rent juks i rapport om truede fugle

Socialdemokraterne frygter, at rapport om Tøndermarsken kan være politisk bestillingsarbejde.

Sagen om, hvordan det truede fugleliv i Tøndermarsken skal beskyttes er endt i det rene juks. Sådan lyder det fra den socialdemokratiske miljøordfører, Mette Gjerskov. Det skriver ritzau.

Tønder kommune lækkede

Miljøministeriet har i april haft et udkast til en rapport i høring hos en række parter. Rapporten giver anbefalinger til, hvad der skal ske i Tøndermarsken for at beskytte det sårbare fugleliv i området. Blandt andet anbefaler den at intensivere jagten på ræve i området, når fuglene yngler.
Selv om rapporten ikke er færdig, valgte Tønder Kommune mandag at offentliggøre rapporten i en pressemeddelelse.

Politisk bestillingsarbejde?

 - Det, jeg har nået at se af udkastet, virker som om, ministeriet svarer på en helt anden opgave, end den, man er blevet stillet.
 - Man er blevet bedt om at undersøge konsekvenserne af en yderligere fredning, men man svarer på noget helt andet, siger Mette Gjerskov og fortsætter:
 - Jeg synes, det ligner en omgang juks, og jeg kan være bekymret for, at det er et politisk bestillingsarbejde. Eller også har miljøministeren overhovedet ikke styr på, hvad der foregår, og jeg ved næsten ikke, hvad der er værst.
 

Næsten ikke til at bære

Det er Folketingets miljøudvalg, der har bedt om rapporten. Den skulle have været klar til årsskiftet, men er altså endnu ikke endeligt færdig. Med forsinkelsen frygter Mette Gjerskov, at endnu en ynglesæson i Tøndermarsken går tabt til skade for fuglelivet.
 - Vi havde håbet, at vi kunne nå at gribe ind, inden sommer, hvis vi havde fået rapporten ved årsskiftet. Nu skal vi have endnu en ynglesæson, som går i vasken. Det er næsten ikke til at bære.