Samfundsfag: Unge danskere møder unge syrere

Tønder Gymnasium lagde i dag tirsdag rammer til et møde mellem 35 gymnasieelever og 32 unge asylansøgere. Det blev til musik, dans og nye venskaber

Det begyndte stille med forskellige workshops, hvor de unge syrere kunne høre om forskellige foreningsaktiviteter i Tønder. Eller de kunne høre om de danske traditioner. Eller sågar prøve at klippe julehjerter.

Men snart tog syrerne fat på klaveret og begyndte at synge deres hjemlands sange. Det var de unge danskere helt med på - og så da sangen gik over i dans. Syrisk kædedans. Senere kvitterede de unge danskere med at lære de unge syrere linedans.

 

De unge danskere fik en lektion i kædedans
De unge danskere fik en lektion i kædedans

Med arrangementet fik de unge samfundsfag på en ny og meget nærværende måde.

- På den her måde stifter de bekendtskab med et aktuelt emne - flygtninge - som vi også arbejder med i samfundsfag, siger gymnasielærer Karina Christensen til TV SYD.

Nemlig et særligt indblik i den kultur, som syrerne medbringer som flygtninge til Danmark. Inden dagen i dag havde fire syrere været på gymnasiet for at fortælle om deres hjemby: Aleppo. Med billederne fra tiden inden borgerkrigen, der nu har efterladt store dele af byen sønderbombet.

 Nu har flere af de danske elever besluttet, at de vil besøge de syriske asylansøgere i Center Aaløkke i Løgumkloster, hvor de bor. Undervisning og integration i ét.