Se hvor de kongelige holder jul

Traditioner kan brydes, og det gør dronning Margrethe og prins Henrik, når de i år fejrer jul hos deres yngste søn, prins Joachim, og svigerdatteren prinsesse Marie på Schackenborg.

Gennem mange år har dronningen ellers samlet sin familie på Marselisborg i Århus juleaften. Men for første gang har hun besluttet, at højtiden skal holdes i Sønderjylland. Her kommer også prins Nikolai og prins Felix, og så selvfølgelig deres lillebror, prins Henrik.

Menuen er hemmelig

Med omkring det store bord sidder også prinsesse Maries mor, Francoise Grassiot og hendes mand, ligesom regentparrets ven gennem mange år præst Peter Parkov er inviteret, bekræfter hoffet.

Menuen er hemmelig, men prins Joachim har tidligere fortalt, at det nok bliver en blanding mellem danske og franske traditioner.

Dronning i kirke i Møgeltønder

Dronningen plejer at gå i kirke både juleaften og 1. juledag, og i år bliver det Møgeltønder Kirke, der ligger i gåafstand fra slottet. Det var her, Joachim og Marie sagde ja til hinanden i 2008. Og kirken har også to gange dannet rammen om en kongelig barnedåb, nemlig for prins Felix i 2002 og prins Henrik i 2009.

Kronprins bliver hjemme

Også for kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres børn, Christian og Isabella, bliver julen anderledes i år. De er netop flyttet ind i det nyrestaurerede Frederik VIII's Palæ på Amalienborg, og her fejrer familien juleaften.

Tæt på Rigshospitalet

Praktisk for højgravide Mary, som venter tvillinger.

Går det som planlagt, føder hun i løbet af januar, men da tvillinger ofte kommer til verden før tid, er det allerede nu mest trygt at være i nærheden af Rigshospitalet.