TV der bevæger dig

Seks elever fra Sportsefterskolen SINE sendt på straffeekspedition

Eleverne fra sportsefterskolen i Løgumkloster blev straffet, fordi de ikke overholdt sengetiderne, og sendt på en natlig straffeekspedition.

02:02

Skolens bestyrelsesformand trak sig torsdag aften fra sin post, og skolens forstanderpar er sygemeldt efter klager over behandling af elever. Foto: TV SYD

1 af 2

Episoden fandt sted i november sidste år, og satte gang i et klageforløb fra en forælder, det fortæller DR SYD i dag, der har fået aktindsigt i sagen.

Klagerne går blandt andet på, at to af skolens elever blev fragtet uden sikkerhedssele, og minimum en af eleverne blev talt til i en meget brutal tone.

Sagen kulminerede torsdag aften, hvor skolens bestyrelse holdt ekstraordinært møde. Efter mødet valgte bestyrelsens formand Johan Van Putten med at trække sig fra sin post.

Den nu afgåede formand bekræfter samtidig over for DR SYD, at forstanderparret på Sportsefterskolen SINE nu er sygemeldt.

Sportsefterskolen Sine var i maj 2014 i mediernes søgelys, da de skriftlige afgangsprøver i engelsk, dansk, tysk og matematik blev lækket til eleverne ved en fejl.

En elev havde på forhånd fået prøven udlevert på en USB-stick, og delt rundhåndet ud af den. Også til elever på andre skoler. Det har resulteret i, at knapt 200 elever fra hele landet får annulleret deres prøver.