Sikring af bygninger mod indbrud skal være lovkrav

Politidirektøren fra Syd- og Sønderjyllands Politi vil gøre det lovpligtigt at boliger skal sikres mod indbrud.

Selvom antallet af indbrud er faldene, så er der stadigvæk plads til forbedringer. Det mener Politidirektøren for Syd- og Sønderjyllands Politi, Jørgen Meyer.

Derfor vil han have, at det i bygningsreglementet skal være lovkrav at sikre privatboliger mod indbrud. I mange år har det været praksis i Holland, og derfor mener politidirektøren også det kan indføres i Danmark

- I Holland har man taget skridtet helt ud og stillet lovkrav i bygningsreglementet. Jeg tror, at sådan en regel kunne være en af vejen til at få knækket indbrudskurven, siger Jørgen Meyer.

Han vil sikre, at danskerne bygger deres huse så sikkert som muligt i bestræbelserne på at holde tyvene ude af huset. En vedtagelse vil betyde, at der er krav til eksempelvis, hvilke døre og vinduer, der bliver installeret.

I vores udsendelse i dag klokken 19,30 sætter vi fokus på indbrud. Derfor kigger vi på et af de mest brugte våben mod indbrud; nabohjælp. Men vi er også med politiet til Markedsdage i Toftlund. Her viser de, hvor nemt det er at brække dårlige døre og vinduer op.