Siri spiller guitar for at blive bedre til at koncentrere sig

Børn i Tønder, som ikke kan koncentrere sig om undervisningen, bliver sat til at male, lave film eller lære at spille.

Alle lærere kender det. Elever i en klasse, der laver alt muligt andet end at følge med i timerne.

De har simpelthen svært ved at koncentrere sig. Siri Toft Andersen, der går i 5. klase på Tønder Grundskole, er en af de elever, der ikke kan samle sig om undervisningen.

- Når der er lyde rundt omkring mig, eller flere mennesker laver forskellige ting, så kigger jeg på alt andet, end det jeg skal, fortæller Siri.

quote

Når der er lyde rundt omkring mig, eller flere mennesker laver forskellige ting, så kigger jeg på alt andet, end det jeg skal

Siri Toft Andersen, 5. klasse, Tønder Grundskole

Selvom det er svært at få fingrene til at lystre på guitarstrengene, så er det alligevel nemmere at koncentrere sig om for Siri Toft Andersen, der går i 5. klase på Tønder Grundskole. 

Lukas og Yannik er to andre af de 20 elever der har for tiden også går på Kulturskolen. De kommer alle fra skoler i Tønder, Løgumkloster og Skærbæk. 

- De lærer simpelthen at blive mere fokuserede, fortæller Dorte Bergholt Hviid, projektleder på Tønder Kulturskole

Tilbuddet gælder elever med særlige udfordringer med at kunne koncentrere sig. Her er vi på Tønder Grundskole, hvor de tre går i 5. klasse. 

Timerne på kulturskolen har hjulpet de tre meget forskellige elever. Her er kravene mere overskuelige, og klassen er meget mindre. 

- Det er klart det er ikke ovre med et knibse-tag, men det er tydeligt, det er meget bedre, fortæller Siris klasselærer LisEmma Søvik.

Undervisningen på Kulturskolen er et frirum for eleverne, som Siri nyder. 

- Det her er helt vildt sjovt, og det der med der ikke er flere omkring mig, gør jeg koncentrerer mig lidt bedre, siger Siri.