Skoleelever sendt hjem i stormen

De store elever i Tønders skoler er blevet sendt hjem, mens de mindre elever bliver på skolerne, indtil stormen er stilnet af. I Esbjerg advarer politiet mod højvande på op til tre meter.

Beredskabsstyrelsen øger sit beredskab på grund af mandagens stormvarsel fra DMI med udsigt til vindstød af orkanstyrke. Ekstra 65 mand sættes ind, og der er ekstra vagthold på alle styrelsens centre. Desuden står frivillige parat til at blive sat ind.

Det oplyser Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

14 mand ekstra

Beredskabsstyrelsens mandskab og materiel kan eksempelvis sættes ind ved oversvømmelser, eller hvis væltede træer skal fjernes.

De ekstra vagthold, der skal forstærke det normale beredskab, vil være klar fra middagstid.

Der indkaldes 14 mand ekstra på hvert af styrelsens beredskabscentre i Jylland og på Sjælland, samt ni ekstra mand på centret på Bornholm.

Desuden sættes 30 mand på hvert center på tilkaldevagt, ligesom frivillige bliver bedt om at holde sig klar til at komme på vagt.

Højvande

Stormen, der er på vej ind over Danmark, ventes fra middagstid at forstyrre trafikken over Storebælt.

I Esbjerg advarer politiet mod højvande på op til tre meter. Derfor opfordres bilister til at fjerne deres biler fra området ved Fanø-færgen i Esbjerg og i Nordby på Fanø.

Beredskabsstyrelsen advarer imod løsrevne tagsten og grene, hvis stormen bliver så kraftig, som DMI forudser. Væltede træer kan spærre trafikken, advarer styrelsen, der opfordrer folk til at lytte, hvis politiet fraråder unødig kørsel.

For at forebygge skader råder styrelsen til at fjerne eller tøjre løse genstande så som trampoliner.

Desuden opfordres befolkningen til at tjekke vejrudsigten og til at sørge for, at computere og mobiltelefoner er opladet. Desuden er det godt at have lommelygte eller stearinlys klar, hvis strømmen skulle gå.